Koiramaiset uutiset

22.12.2013HYVÄÄ JOULUALue lisää »9.7.2013PENTUJA syntynyt 9.7.2013Lue lisää »2.6.2013Terrieri erikoisnäyttely Tallinna 2.6.2013Lue lisää »19.5.2013Zimbasta Ruotsin MuotovalioLue lisää »11.5.2013Kaverikoirien palkintojenjakoLue lisää »

flag_ruskea.jpg

Jotain minusta ja siitä miten koiraharrastukseni alkoi....... 

Ensikontaktini yorkshirenterrieriin oli vuonna 1990. Ihastuin ensisilmäyksellä tähän pieneen terrieriin jolla oli upea silkkinen turkki ja älykäs luonne. Ensimmäisen yorkkini hankin vuonna 1994.  Nykyisin kodissamme temmeltää neljä yorkkia; kolme narttua ja yksi uros.  Koirat ovat minulle perheenjäseniä, joiden kanssa vietetään paljon aikaa. Harrastamme koiranäyttelyitä, kaverikoiratoimintaa ja erilaisa muita koiraharrastuksia. Mielipuuhiimme kuuluu myös löhöily kotisohvalla ja mökkeily. Mökkillä koirat saavat juosta vapaana luonnossa ja halutessaan pulahtaa uimaan järveen.

Yksityisyrittäjänä minulla on mahdollisuus ottaa koirani mukaan työpaikalle. Siellä heillä on oma rauhallinen paikka ja omat "työvälineet" ; leikkikalut.

Olen virallisen rotujärjestömme yorkshirenterrieri ry:n hallituksen jäsen ja jalostustoimikunnan jäsen, kuten olin myös vuosina 1996-1999.  Lisäksi olen jäsen Kennelliitossa ja Suomen kääpiökoira yhdistyksessä.  Koiraharrastukseni myötä kuulun myö smuihin yhdistyksiin ja kerhoihin. Vuonna 2009 suoritin kasvattajan perus- sekä jatkokurssin ja vuonna 2010 vahvistettiin kennelnimeni De Marié. Vuonna 2011 suoritin kehätoimitsijan kurssin ja olenmyös Kennelliiton virallinen kaverikoira-ohjaaja. Tulevaisuudessa on tavoitteenani on kehittää itseäni erilaisilla koiraharrastukseeni liittyvillä kursseilla ja tutkinnoilla.

zimba-ja-marie_web.jpgOlen harrastanut yorkkeja  yli 20 vuotta ja tulevaisuudessa toivon voivani kasvattaa yorkkeja pienimuotoisesti kotikennelissäni.  Minulle on tärkeää edistää yorkshirenterrierin puhdasta rotua pyrkimällä kasvattamaan terveitä, hyväluonteisia ja mahdollisimman lähelle rotumääritelmän mukaisia yorkshirenterriereitä.

Koirani eivät ole koko elämäni, mutta ne tekevät elämästäni kokonaisen. En voisi kuvitellakaan elämääni ilman näitä pieniä tassuttelijoita.

Näillä sivuilla haluan jakaa elämämme koiruuksia ja jakaa Teille myös sen ilon joita koirani minulle päivittäin tuovat.

- Marie-